dimarts, 24 d’abril del 2012

La senyora Pichote i el capità Calzoncillos

Calzoncillos i Pichote, variedades arrevistadas

          La cosa està molt malament, però hi ha determinats personatges que s'entesten a empitjorar-la encara més i més. Si no n'haviem tingut prou amb aquell element anomenat Font de Mora que desprestigià l'educació pública valenciana fins a límits insospitats - pervivència de barracons, negativa a ordinadors, banalització deliberada d' "Educació per a la ciutadania" proposant que es donara en anglés, trilingüisme impossible, relegació del valencià, etc -; després vingué el duo Ciscar-Català. Parella artística nascuda de la factoria Fabra de Castelló, el duet Calzoncillos i Pichote ha donat una volta més de rosca per tal que  l'educació pública valenciana es mantinga calladeta sense massa aldarulls, mentre han anat desfent a la seua bola un sistema educatiu públic que estem pagant entre tots. 
          Han fet retallades en educació pública que ens portaran als nivells de fa deu anys. Han propiciat el desprestigi del professorat acusant-los d'absentisme i de vacances excesives quan porten vint anys governant aquest país i saben que això no és veritat. Han augmentat la ràtio de l'alumnat sabent que això ens abocarà a un major fracàs escolar. Han disminuït el finançament de l'educació pública i han beneficiat l'ensenyament concertat i privat.
          I per tal que, davant de tot això, els docents no es rebelaren; Calzoncillos, Pichote i la seua troupe s'han tret de la mànega una sèrie de tasques que han tingut als docents ocupats des del mes de setembre. Han hagut d'elaborar tot un seguit de programacions generals de centre, de cicle i d'àula. Farragoses, reiteratives i costossísimes, en temps i diners; el pitjor de tot és que no serviran per a res.
          Ara, quan ja està acabant-se el curs escolar se'ls ha acudit que es passe una prova escrita a l'alumnat de quart de primària. Com si els mestres no conegueren l'alumnat.  I en eixa prova, la companyia de Calzoncillos i Pichote ha abocat el cabàs dels desproposits, burlant-se directament dels mestres. 

          Per cert en la companyia de varietés de Calzoncillos i Pichote actua un canzonetista il·licità  de nom Jorge Cabo, que canta una cançó que es diu  "Nosotros hemos estudiado en aulas con 40 alumnos y no nos ha ido tan mal". En veritat, veient on està el senyor Cabo, podem afirmar que no li ha anat gens malament. Ara educació, el que es diu educació democràtica, no en té gens el xicot.




dimecres, 11 d’abril del 2012

Esperanza Aguirre tira una maneta a Álvarez Cascos, al PP i a UPyD

          La Condesa, que vingué descalça des de la Índia, amb sabates de saló.

          Mentre, al principat d'Astúries, estan negociant un futur govern autonòmic que unisca les forces del PP, del partit d'Álvarez Cascos - Foro Asturias- i del diputat d'UPyD; Esperanza Aguirre des de Madrid ha contribuït amb el seu granet d'arena en forma de proposició que sumaria esforços en eixa direcció.
          La condesa descalça - presidenta de la comunitat de Madrid - ha oferit en safata als d'UPyD  una de les propostes estrela del seu programa electoral: retornar a l'Estat les competències de sanitat, educació i justícia.
          Mariano, de moment, ha dit que res de tornar competències a l'Estat. Però la mostra de bona voluntat d'Esperanza amb la proposta d'UPyD pot animar a aquests últims a donar suport al candidat o candidata de la dreta. I, temps al temps, que queda molta legislatura i Mariano canvia d'opinió amb molta facilitat.