dijous, 9 de febrer del 2012

Mangoneo no, martingales

 La paraula castellana "Mangoneo" deu vindre de "manga"

          La paraula castellana mangoneo deu vindre del substantiu manga. En valencià es diu martingales

         
         Un jurat popular ha decidit recentment que el dos acusats en el cas dels vestits o trajes són no culpables de suborn impropi.
          El nou ministre de Justícia ha dit que reformarà el Consell General del Poder Judicial perquè només tinguen representativitat els jutges. Sense presència ni opinió dels grups parlamentaris.
          La justícia, segons el nou ministre del ram, podria ser de pagament en segona instància.
          El poder judicial sembla que està investigant el jutge que d'ací a uns dies s'encarregarà d'interrogar al gendre del Rei en un cas de presumpta corrupció.
          El Tribunal Suprem ha inhabilitat un jutge, Garzón, per investigar un cas de presumpta corrupció. Aquest mateix jutge està pendent del veredicte en un altre judici per investigar els crims del franquisme.

         
          Repetisc, en valencià no és diu mangoneo, cal dir martingales.



dimecres, 8 de febrer del 2012

El vals nupcial

Camps i Eclestone obrint el ball

          Alguns casaments solen acabar amb els nuvis obrint, amb un vals, el ball en el qual participen els convidats. El no culpable Camps, hem sabut que va firmar, hores abans de dimitir, un acord amb Ecclestone pel qual segellaven la seua fructífera relació. L'acord allargava la celebració de la Fòrmula 1 a València durant uns anys més, a canvi d'una no gens despreciable quantitat d'euros que no tenim.
         Imagine, com podeu vore en el document gràfic que encapçala aquesta entrada, que Camps i Ecclestone obririen aquell dia, amb un vals, el ball per celebrar la unió. Un ball que, tal i com estan les coses per la nostra casa, podria acabar com el ball de Torrent. O com el ball del fanalet, on acabaren a "farolades".