dissabte, 28 de gener del 2012

Malalts i accidentats, per favor, organitzeu-se



          L'empresa que gestiona la sanitat pública de la Ribera ha retallat, seguint la moda, els servicis que ofereix als usuaris. Primer va suprimir l'atenció sanitària nocturna que tenia cada poble concentrant-la als centres de Salut més grans. En el cas del meu poble - Alfarb, Catadau i Llombai- deixaven de tindre atenció mèdica nocturna i s'havien de traslladar per ser atesos a Carlet. Allà, un parell de metges atenien urgències i possibles accidents dels tres pobles esmentats i de Carlet i Benimodo.
          Des de fa uns dies, a la nit, ja no són dos metges els que atenen les urgències i els possibles accidents, si no un sol metge. Un metge per a una població de prop de 20.000 ànimes. Els constipats, els bacs, les infeccions, els dolors, els talls, els accidents...d'un col·lectiu de 20000 persones només per a un metge durant una guàrdia nocturna de dotze hores.
          Imagineu -Déu no ho vulga que passe- un accident amb diversos ferits o diversos accidents amb un ferit cadascú. Imagineu un passada de grip o la coincidència de xiquets menuts amb vòmits, o ancians amb fractures, o...
          Imagineu el celador del centre de salut, megàfon en mà cridant: senyors pacients, per favor, organitzen-se !!!!
           No hi ha dret al que estan fent-nos. No hi ha dret a la nefasta* política dels qui s'han pensat que açò és tot d'ells. No hi ha dret que governen els ineptes que no saben governar. No hi ha dret que hagen balafiat els diners públics. No hi ha dret que ens hagen saquejat amb la seua cutre política de nous rics.
          Això ho fan amb la complicitat de molta gent que els ha donat la confiança. Tenen els vots per a fer-ho, no vaig a negar-ho. Però el dia que tot rebente, els còmplices necessaris de la desfeta que no vinguen a plorar-nos, que s'ho ploren sols a casa.
         
* Paraula dedicada a la persona que la va pronunciar fa uns dies en un ple de Carlet, que no és nefasta, si no nociva per a la democràcia.

          Per cert, ¿ l'assignació que rep RiberaSalud de la Generalitat Valenciana per la població que atén ha disminuit o continuen cobrant el mateix per oferir menys serveis ? Que algú ho conteste...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada